Evenimente

A fost lansat Proiectul “Sistem Integrat de Management al Deşeurilor”

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a lansat marţi, 12 aprilie 2011, Proiectului “Sistem Integrat de Management al Deşeurilor” (SMID) co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu – Axa 2.

Conferinţa de presă de lansare a Proiectului “Vrancea Curată”, aşa cum mai este denumit Proiectul SMID a avut loc în Sala Mare a Consiliului Judeţean Vrancea, la eveniment participând consilierii judeţeni: Anişoara Aioanei, Ştefan Buzărnescu, preşedintele Comisiei de Urbanism, investiţii, lucrări publice şi servicii publice din cadrul CJ Vrancea, Aurel Vrânceanu, Eduard Lambrino, Cătălin Popescu, Ion Epure, Nicu Mazere şi Seciu Romeo. Totodată la eveniment au participat şi vicepreşedinţii CJ Vrancea Mircea Diaconu şi Dragoş Bârlădeanu.

De asemenea, în sală au fost prezenţi: primarul municipiului Focşani, Decebal Bacinschi, primarul municipiului Adjud, Costică Armencea, primarul oraşului Mărăşeşti, Constantin Vlase, primarul comunei Gugeşti, Vasile Vatră, primarul comunei Vidra, Nică Micu, viceprimarul oraşului Panciu, Iulian Nica, viceprimarul oraşului Odobeşti, Florin Vetrescu şi Costică Ilie, viceprimarul comunei Moviliţa.

Au răspuns invitaţiei Preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea de a participa la conferinţa de lansare şi Adrian Colin, directorul APM Vrancea, Adriana Nanu, SGA Vrancea şi Lidia Dumbravă, inspector ISJ Vrancea.

În sală au fost prezenţi şi directori de licee şi şcoli din municipiul Focşani şi Adjud, dar şi din oraşele Panciu şi Odobeşti.

În cadrul evenimentului, Preşedintele CJ Vrancea a arătat că obiectivele generale ale proiectului sunt: creşterea gradului de acces la serviciile publice de salubritate de calitate şi tarife corespunzătoare la 100% în zonele urbane şi la 90% în zonele rurale; reducerea cantităţii de deşeuri depozitate de la 115.000 tone/an la aprox. 75.000 tone /an; creşterea cantităţii deşeurilor reciclate şi refolosite de la 1.700 la 20.000 tone/an; reducerea numărului de depozite de deşeuri neconforme prin închiderea a cinci depozite urbane neconforme şi a aproximativ 200 de depozite din zona rurală; îmbunătăţirea standardelor tehnologice de depozitare, în conformitate cu cerinţele legale.

Citiţi aici mesajul Preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea.

Pentru a viziona fotografii de la eveniment, click aici.

Revista Presei – citiţi relatările mass-media legate de evenimentul de lansare a Proiectului “Sistem Integrat de Management al Deşeurilor” (SMID) Vrancea.

Monitorul de Vrancea – A fost lansat proiectul „Vrancea Curată“

Ziarul de Vrancea – Judetul va fi curatat de gunoaie cu bani europeni

Radio Dada – Consiliul Judetean a lansat Proiectul “Sistem Integrat de Management al Deseurilor”

Ziarul de Astăzi -„Să păstrăm Vrancea curată!”. C.J. Vrancea Vrancea va implementa proiectul privind gestionarea deşeurilor

VranceaMedia -CJ Vrancea a lansat proiectul Sistem Integrat de Management al Deşeurilor


Dezbaterile Proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor

Echipa UIP a organizat joi, 16 iunie 2011 şi vineri, 17 iunie 2011 dezbateri publice cu cetăţenii judeţului Vrancea. Dezbaterile fac parte din planul de implementare al Proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor”, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Joi, 16 iunie 2011, au avut loc dezbateri publice în municipiul Adjud, comuna Moviliţa şi oraşul Panciu.

La Adjud dezbatera a avut loc în Sala de şedinţe a Consiliului municipal Adjud în prezenţa domnului Primar Constantin Armencea, a Viceprimarului Gelu Diaconu, a reprezentanţilor societăţii civile, a profesorilor şi oamenilor de afaceri din localitate. Dezbaterea a fost mediată de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, domnul Mircea Diaconu.

În comuna Moviliţa pe raza administrativă a căreia va fi construit Centrul de Management SMID dezbaterile au avut loc în cadrul Primărie. Pe lângă Primarul localităţii, Corneliu Cristian şi Viceprimarul Ilie Costică la dezbatere au luat parte preotul din comună şi agentul de Poliţie Nicu Pavel.

 

 

 

 

 

 

La Panciu dezbaterea a fost organizată în sala de şedinţe a Consiliul Local orăşenesc.  Managerul de proiect, Daniela Negulescu, a afirmat că SMID urmăreşte să stabilească, în Vrancea, un sistem de colectare a deşeurilor care, pe de o parte, să fie eficient pentru populaţie, iar pe de altă parte, să răspundă şi cerinţelor Uniunii Europene în domeniul protecţiei mediului.

 

 

 

 

 

 

 

La nivelul oraşului Panciu, realizarea proiectul judeţean va fi facilitată de investiţia implementată de autorităţile locale, „Eco Panciu, Sistem integrat de management al deşeurilor”, obiectiv finanţat din fonduri Phare. La dezbatere a participat primarul Ion Petre, Viceprimarul Iulian Nica, consilieri locali, oameni de afaceri, profesori etc.

Focşani. Vineri, 17 iunie 2011 au continuat dezbaterile publice în municipiul Focşani, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Vrancea.

Dezbatere publica la CJ VranceaDezbaterile au fost mediate de către domnul Mircea Diaconu, vicepreşedintele CJ Vrancea. La dezbaterile organizate la Focşani au participat elevii de la Colegiul Naţional Unirea şi de la Colegiul Pedagogic. O parte dintre aceştia fiind cei care au câştigat premii în cadrul „Expoziţiei pentru Mediu” – Roxana Neagu – sau în cadrul Concursului „Fotoreporter pentru Mediu” şi  a Concursului „Ce poţi face din capace de PET?” – echipa Colegiului Pedagogic.

La Gugeşti a avut loc vineri, 17 iulie 2011, ultima dezbatere publică din proiect. Dezbaterea a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Comunal, în prezenţa Primarului, dl. Vasile Vatră a consilierilor locali, ai reprezentanţilor societăţii civile etc.

Revista Presei – citiţi relatările mass-media legate de dezbaterile publice organizate în cadrul Proiectului SMID:

Ziarul de Vrancea – Dezbateri pentru o „Vrancea Curata”(17 iunie 2011)

Monitorul de Vrancea – Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor Solide, în dezbatere publică (17 iunie 2011)

Pentru varianta print click aici

Vrancea Media -Consiliul Judeţean ne îndeamnă “Să păstrăm Vrancea curată” (17 iunie 2011)

Monitorul de Vrancea – Trei milioane de euro blocate de raportările Guvernului (18 iunie 2011)

Ziarul de Vrancea – Incep licitatiile pentru “Vrancea Curata” (18 iunie 2011)

Simulare "Let's do it Romania" - 24 august 2011Membrii Echipei UIP, voluntari în cadrul proiectului „Let’s do it Romania“

Echipa UIP din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea se implică activ în protecţia mediului. Pe data de 24 august 2011, reprezentanţii echipei UIP Vrancea au participat, în calitate de voluntari, la simularea organizată în cadrul campaniei naţionale „Let’s do it Romania“ care se va desfăşura pe data de 24 septembrie 2011. Echipa UIP Vrancea a ajutat la ecologizarea Crângului Petreşti, alături de alţi voluntari.

Monitorul de Vrancea: Voluntarii au strâns gunoaiele din Crângul Petreşti

Ziarul de Vrancea: “Let’s Do It, Romania”, repetitie azi, de la 10.00, in Cringul Petresti

Comments are closed.